Valon vuodet

Aura Light – innovaatioiden aikajana LUMA:sta LED:iin

Aura Light perustettiin vuonna 1930 Ruotsissa nimellä Lumalampan. Alusta alkaen olemme haastaneet kilpailijoitamme ja tuoneet parasta laatua valaistukseen ja parhaaseen mahdolliseen hintaan asiakkaillemme.

Meillä on edelleen sama henki ja nöyrä tavoite; tehdä paremmin, kestävämpiä ja taloudellisia valaistusratkaisuja.

Jatkamme työskentelyä ylläpitääksemme perintömme laatuvalmistajana.

Pysyäksemme kärjessä, Aura Light kehittää jatkuvasti kestäviä valaistusratkaisuja intohimolla, designilla ja uusia innovaatioita etsien.

1920-luku

1924. VALAISTUKSEN KARTELLI PALJASTUI

Suurten valaistusalalla toimivien yritysten välillä vaikutti Phoebus-kartelli, jonka tarkoituksena oli nostaa hehkulamppujen hintoja ja samaan aikaa kontrolloida niiden käyttöikää. Tämä on ensimmäinen dokumentoitu esimerkki suunnitellusta käyttöiän huonontamisesta, kun uusista tuotteista suunniteltiin lyhyempi käyttöikäisiä kuin aikaisemmat versiot.

Aura punkt Aura punkt

1930-luku

1930 LUMA PERUSTETTIIN

Kyllästyneenä korkeisiin hintoihin ja lyhytikäisiin tuotteisiin, ruotsalainen Co-operative Union (Kooperative Förbundet) päätti aloittaa omien hehkulamppujen tuotannon taatakseen ruotsalaisille kuluttajille pidempi-ikäisiä hehkulamppuja oikeaan hintaan. Avatakseen hehkulampputehtaan Unioni teki sopimuksen Phoebus-kartellin kanssa ja päätti perustaa LUMA brändin.

1935 NOPEA KASVU

Vuosittainen LUMA:n tuotanto saavuttaa 4.2 miljoonaa lamppua, mikä on kolmannes koko Ruotsin hehkulampputuotannosta.

1939 PHOEBUS KARTELLI LOPETETAAN

Aura punkt Aura punkt

1940-luku

Huolimatta puolueettomuudesta, Ruotsi oli saarrettuna toisen maailmansodan aikana. Tämä tarkoitti sitä, että LUMA oli ainoa yritys joka tuotti valoa Ruotsille tänä aikana.

1942 LOISTELAMPPUJEN DEBYYTTI

Loistelamppujen revoluutio alkoi mullistaa teollisuusvalaistusta. LUMA aloitti tuotannon Ruotsissa 1947.

MASSATUOTANTO

LUMAN tehdas tuottaa 50,000 lamppua päivässä ja malleja on yli 4,000. Prototyypit testataan LUMA tornissa, missä valo palaa aina. Radioiden ja levysoittimien tuotanto aloitetaan.

Aura punkt Aura punkt

1950-luku

1950 KASVAVA TUOTEVALIKOIMA

Kuluttajalamppujen lisäksi LUMA aloittaa erikoislamppujen tuotannon teollisuuteen sekä elokuva- ja valokuvausstudioihin. Projektorilamppujen, automaatiolamppujen ja loistelamppujen kysyntä kasvaa teollisuuden alalla.

1959 LUMA TELEVISIOT

LUMA laajenee kuluttajaelektroniikan tuotantoon. Radio- ja televisiovastaanottimien valikoimaa myydään merkeillä Lumarama, Lumona ja Lumavision. Tämä strateginen siirto tuplaa yrityksen vuotuisen liikevaihdon.

Aura punkt Aura punkt

1960-luku

1961 TEHDASVIERAILU

Ruotsin valtiovarainministeri Gunnar Sträng pitelee suurinta ja pienintä LUMA lamppua vierailullaan LUMA tehtaalla.

1969 TEHDAS LAAJENEE

LUMA avaa tehtaan Karlskronaan ja Kalmariin, Ruotsissa.

Aura punkt Aura punkt

1970-luku

1970 AINOA LOISTEPUTKIEN VALMISTAJA

LUMA on loisteputkien ainoa tuottaja Skandinaviassa.

1977 TUKHOLMAN TEHDAS MUUTTAA

LUMA muuttaa tuotantonsa Tukholmasta Karlskronaan ja Kalmariin.

Aura punkt Aura punkt

1980-luku

1980 ENSIMMÄISEN LONG LIFE LOISTEPUTKEN DEBYYTTI

Patentoidulla katodirakenteella ja erityissuunnitellulla kupilla, Long Life -tekniikka mahdollistaa Aura Lightin tuottamaan laadukkaita valonlähteitä, joiden käyttöikä on kolme kertaa pidempi kuin vastaavilla tuotteilla.

Aura punkt Aura punkt

1990-luku

1990 UUDET SUUNTAUKSET – KASVU EUROOPPAAN

Aura Light avaa toimistot Tanskaan, Suomeen, Ranskaan, Saksaan, Hollantiin, Italiaan, Norjaan, Portugaliin, Espanjaan ja Iso-Britanniaan.

1994 LUMASTA TULEE AURA LIGHT

Ruotsalainen Co-operative Union myy LUMA:n ja yhtiö nimetään Aura Lightiksi. Laajennus jatkuu keskittymällä lisäämään energiatehokkuutta ja kestävyyttä.

Aura punkt Aura punkt

2000-luku

2004 ZOBRA PERUSTETTAAN

2007 AURA SODINETTE LONG LIFE PATENTOIDAAN

Aura Light tuo markkinoille Aura Sodinette Long Life valonlähteen, pidempi ikäisen korkeapaine natriumlampun. Innovaatio sisältää kaksi super polttimoa ja Sodiguardin, lisäaineen keraamiseen putkeen joka on suunniteltu hidastamaan natriumin hävikkiä, lisäten eliniän viiteen vuoteen tai 48 000 tuntiin.

Aura punkt Aura punkt

2010-luku

2012 AURA LIGHT LED-PUTKEN LANSEERAUS

Aura Light esittelee ensimmäisen LED-moduulinsa, Aura Light UltiLED Long Life, jolle taataan 58 000 tuntia/ kahdeksan vuotta elinikää.

2012 OHJAUSJÄRJESTELMÄN HANKINTA

Aura Light osti IQ Sensortech:n, johtavan valaistuksen ohjausjärjestelmien tuottajan, ja laajentaa valikoimaansa sensoreihin. Sensorit mahdollistavat korkeamman energiatehokkuuden.

2014 JALANSIJA YHDYSVALLOISSA

Aura Light avaa tytäryhtiön Yhdysvaltoihin. Pääkonttori ja varastopalvelut sijaitsevat Kaliforniassa ja palvelualueita on Kaliforniassa, Texasissa, Indianassa, Pennsylvaniassa ja Floridassa. Tämä avaa uuden markkina-alueen yhtiölle.

2015 ZOBRAN JA NORALIN HANKINTA

Noudattaakseen strategialinjausta tulla kokonaisvaltaiseksi valaisturatkaisujen tuottajaksi, Aura Light ostaa ruotsalaisen valaisinyhtiö Zobran, mukaan lukien ulkovalaistusbrändi Noralin. Tämä vahvistaa Aura Lightin asemaa täydellisenä energiatehokkaiden valaistusratkaisujen tarjoajana. Samana vuonna Aura Lightin Lunaria LED-paneeli valitaan maailman energiatehokkaimmaksi LED-paneeliksi SEAD-järjestössä.

Matkamme jatkuu…

Aura punkt Aura punkt