Lisätietoja

Aura Light kehittää ja valmistaa valonlähteitä ja valaistusratkaisuja, keskittyen eritoten ympäristöystävällisyyteen ja kestävään kehitykseen.

 

About Aura Light

Aura Lightin perusta luotiin vuonna 1930 nimellä Lumalampan, ja Aura Light valmisti ensimmäisen pitkäikäisen loistelampun jo vuonna 1980. Yhtiön pääkonttori on Tukholmassa, Ruotsissa, ja tuotanto sijaitsee Vimmerbyssä, Etelä-Ruotsissa. Lisäksi konsernilla on tytäryhtiöt Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Norjassa, Portugalissa, Espanjassa sekä Iso-Britanniassa. Tytäryhtiöiden ja yhteistyökumppaniverkoston kautta Aura Light myy valaistusta kaikkialla maailmassa. Asiakaskunta koostuu pääasiassa teollisuudesta, vähittäiskaupasta ja julkisesta sektorista. Aura Lightilla on noin 240 työntekijää, ja liikevaihto on noin 60 miljoonaa Euroa. Yhtiön omistaa FSN Capital.

Aura Lightilla on yhteistyösopimus ympäristöjärjestö ClimateCaren kanssa. Järjestö torjuu ilmastonmuutosta yksityishenkilöiden ja yritysten puolesta rahoittamalla projekteja, jotka auttavat vähentämään kasvihuonekaasu-, kuten CO2-päästöjä. He kompensoivat päästöjä laajalla projektirintamalla, joka keskittyy uusituvan energian käyttöön, energiatehokkuuteen ja metsien pelastamiseen. Aura Light tekee yhteistyötä myös The Natural Stepin kanssa kehittääkseen omaa toimintaansa kohti kestävämpää kehitystä. Kaikkien yhtiön työntekijöiden tulee käydä tämä kurssi.

 

Faktat

  • Perustettu vuonna 1930.
  • Pääkonttori Tukholmassa, Ruotsissa.
  • Tuotekehitys, tuotanto ja asiakaspalvelu Vimmerbyssä, Etelä-Ruotsissa.
  • Noin 240 työntekijää
  • Liikevaihto 60 miljoonaa Euroa.
  • Tytäryhtiöt Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Norjassa, Portugalissa, Ruotsissa, Espanjassa and Iso-Britanniassa.

Historia – Lumasta Aura Lightiin

Vuosien 1924-1939 välisen aikana valaistusalalla toimivien yrityksien välillä vaikutti Phoebus-kartelli, jonka tarkoituksena oli nostaa hehkulamppujen hintoja ja samaan aikaa kontrolloida niiden käyttöikää. Vastatoimena tälle kartellille perustettiin Lumalampan, joka oli samalla siemen sille mitä Aura Light on tänä päivänä.

Luma perustettiin Tukholmassa vuona 1930, jolloin ensimmäinen hehkulamppu valmistettiin. Seuraavina vuosikymmeninä vienti kukoisti, ja myyntikonttoreita perustettiin ympäri maapalloa.

Vuonna 1980 Aura Light valmisti ensimmäisen patentoituun teknologiaan perustuvan pitkäikäisen loistelampun. Vuonna 1994 yhtiön nimi muuttui Lumasta Aura Lightiksi.

Tänä päivänä Aura Light jatkaa kasvuaan missionaan auttaa asiakkaitaan vähentämään kustannuksia ja kehittymään kestävästi. Kasvu on ollut vahvaa viime vuosina, ja nykyään Aura Lightin ympäristöystävällisiä valaistusratkaisuja myydään ympäri maapalloa.

Kuvat

Kuvia toimituksellisiin tarkoituksiin voi ladata meidän kuvapankistamme.

Yhteystiedot

Yhteystiedot lehdistökysymyksiä varten löytyvät täältä.